Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Колев: За мен най-важното е отборът да върви

Алекс Колев с наградата си.
Снимка: БГНЕС

Най-важно е отборът да върви добре и да радваме синята публика. Това заяви нападателят на Левски Алекс Колев в Пресклуб България, след като бе избран за Играч номер 1 на първия кръг в родното първенство. 

Голмайсторът на Първа лига за изминалия сезон заслужи отличието за силното си представяне срещу Локомотив (София). Левски стигна до разгромен успех с 6:1 в квартал „Надежда“, а Колев вкара дебютен гол за столичани и се отчете с асистенция за едно от двете попадения на Джавад ел Джемили.

„Едно добро начало за Левски, доста резултатно. Беше важно отборът да тръгне с победа, направихме го, и то с убедителна. Тръгнахме колебливо, но успяхме да обърнем. Вторият кръг също имахме трудно начало до първото попадение, защото Ботев (Враца) се беше затворил“, започна Колев.

„Всеки отбор има амбицията да победи. Левски доста време не можеше да победи в първия кръг. Успяхме да пречупим този карък. Всяко начало е трудно, независимо срещу кого играеш, още повече, че всички отбори играят не на 100, а на 200% срещу Левски, така че е доста трудно, но сега ще имаме по-сериозен съперник, обигран отбор. Още един добър тест, за да видим докъде сме стигнали, въпреки че имаме още накъде да надграждаме и върху какво да работим в отбора“, каза той по отношение на първите две срещи на „сините“ от новия сезон.

За предстоящия мач с Локомотив (Пд) Колев коментира следното: „Ще трябва време, докато нещата се стиковат. Г-н Генчев избра нова тактика, не може да стане от днес за утре. Г-н Пенев обича атакуващия футбол, не се защитава, затова мисля, че ще стане добър мач. Ние практикуваме директен футбол и се надяваме да се поздравим с победа“.

„Целите са много, за да вървиш като личност, трябва да си поставяш цели. За мен най-важното е отборът да върви. Когато отборът върви, аз ще съм добре, всички ще са добре. Най-важно е отборът да върви добре и да радваме синята публика“, добави нападателят и продължи по отношение на схемата на Левски с двама играчи на върха на атаката:

„Да, допада ми тази схема на игра, защото имам още един човек до себе си и играя 1 на 1 с централните защитници, а при 4-3-3 играеш срещу двамата централни защитници. С тази схема се играе директен футбол, а не тики-така. Постоянно атакуваме, практикуваме контрапреса и това е по-приятно за атакуващите футболистите. Опитвам се с каквото мога да помогна. Горе-долу знам изискванията на г-н Генчев за тази схема, тъй като от няколко месеца познавам до болка какво изисква той от нея. Хубаво е, че в Левски има преводач, който да превежда на чужденците изискванията и нямаме проблем от тази гледна точка“.

Той открои хъса и желанието за победа в отбора: „Надявам се, това е идеята, треньорите искат и желаят това, футболистите са амбициозни, жадни за победа. Има конкуренция, на всеки пост има по двама, надявам се да надграждаме и с всеки мач да израстваме. Подготовката не бе лека, но дано берем плодовете впоследствие. Общо взето всичко съм очаквал, защото винаги съм бил близо до Левски, запознат съм с отбора, имам приятели, които са в отбора, имам приятели фенове, знам всичко от до. Всички са на топ ниво и от тази гледна точка има голяма крачка напред“.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени