Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович спечели сблъсъка с Надал

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в схемата Новак Джокович (Сърбия) се класира за третия кръг на сингъл на олимпийския турнир по тенис при мъжете в Париж, като отстрани 14-кратния шампион от "Ролан Гарос" Рафаел Надал (Испания).

В общо 60-ия сблъсък между двамата големи тенисисти Джокович се наложи над олимпийския шампион от Пекин 2008 Надал с 6:1, 6:4 за час и 44 минути игра.

За последно те се срещнаха на четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция преди две години, когато Надал стигна до успеха. След днешния двубой сърбинът вече води с 31-29 в съперничеството с испанския тенисист.

Срещата бе втора на олимпийски игри между противниците, след като именно през 2008-а Рафаел Надал побеждава Новак Джокович на полуфиналите.

Сръбският тенисист, който продължава преследването на голямата цел - олимпийска титла, стартира категорично в срещата от втория кръг на Игрите в Париж, осъществи два пробива и поведе с 5:0 преди Надал да спечели първия си и единствен гейм в мача, намалявайки за 1:5. Последва нов успешен гейм за Джокович, който затвори сета при първата си възможност с 6:1.

Началото на втората част бе подобно, а Новак Джокович взе преднина от 4:0, след като испанецът допусна два пробива. Рафаел Надал обаче направи серия от четири успешни гейма до 4:4. Испанецът намали за 1:4, впоследствие успя да осъществи първи пробив срещу сърбина, а малко по-късно се доближи до 3:4 и изравни след нов пробив.

В края Джокович все пак успя да си върне контрола с пробив за 5:4 и на свой сервис приключи мача при 6:4.

Следващият противник на водача в схемата ще бъде победителят от двубоя между италианеца Матео Арналди и Доминик Кьопфер (Германия).

Рафаел Надал продължава участието си на Игрите в Париж в турнира на двойки при мъжете, където си партнира с Карлос Алкарас.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени