Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова взе сет на №11 в схемата в Париж, но отпадна

Виктория Томова
Снимка: Ройтерс

Единственият представител на България в олимпийския турнир по тенис Виктория Томова отпадна във втория кръг в Париж.

На корт номер 6 в комплекса „Ролан Гарос“ първата ни ракета допусна обрат срещу 11-ата постевена при жените Ема Наваро от Съединените щати и загуби след 7:6(5), 4:6, 1:6 за 2 часа и 23 минути игра.

Томова започна отлично двубоя и проби за 2:1 след печеливш удар от форхенд по диагонала. Американката обаче веднага направи рибрейк. В шестия гейм 29-годишната софиянка отрази точка за пробив, а после взе подаването си с перфектна къса топка. Виктория направи нов брейк за 5:4 и после сервираше за спечелването на частта. Тя поведе с 40:15, но не издължа психически, загуби следващите четири разигравания, а с това и гейма.В 12-ия българката поведе с 40:15, но трябваше да спасява два сетбола преди да вземе подаването си.

В тайбрека размяната на половините на корта дойде при 3:3 точки. После 46-ата в света Томова стигна да нови два сетбола при 6:4 и взе частта при втората си възможност, когато Наваро направи неуспешен опит за къса топка.

Втората част също беше равностойна. Американката успя да пробие за 3:2 с печеливш удар по диагонала. Първата ни ракета тутакси върна брейка след умела контра игра. В седмия гейм Вики спаси две точки за пробив, но при третата Наваро успя и поведе с 4:3. При 3:5 Томова сервираше за оставане в частта и се справи, като направи два поредни печеливши удари от форхенд. След това съперничката подаваше за изравняване на сетовете. Тя поведе с 40:15 и реализира втория с къса топка.

Решаващата част започна с брейк за Ема Наваро. Силите като че ли напуснаха Виктория, а и опонентката намали до минимум грешките, и тя набързо загуби още няколко гейма. При 5:0 американката сервираше за място в третия кръг. Томова отказа да се предаде без бой и проби на 15. След това американката стигна до мачбол и го реализира, когато сеченият форхенд на българката излезе в аут.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени