Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за дъжд в Североизточна България

Снимка: БТА

Жълт код за валежи и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 10 области в Североизточна България.

Днес в западната половина от страната ще бъде предимно слънчево, сочи прогнозата на НИМХ. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, който постепенно ще отслабне. Преди обяд над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и все още на отделни места ще превали и прегърми; там ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. В следобедните часове и над Източна България ще се установи предимно слънчево време. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 28° и 33°, в София - около 29°.

В планините в западната половина на страната ще бъде предимно слънчево. Над масивите в източната половина до обяд ще се развива и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.

По Черноморието до обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и все още на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. След обяд ще се установи предимно слънчево време. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени