Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела и Стефани Стоеви посветиха победата на Петя Неделчева

Габриела (вляво) и Стефани Стоеви.
Снимка: Костадин Андонов, Стартфото

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви не скриха радостта си, че при третото си участие на олимпийски игри най-сетне успяха да преодолеят груповата фаза и да се класират за четвъртфиналите на двойки. Те спечелиха в Париж срещу американските близначки Ани и Кери Ксю с 21:18, 20:12 и посветиха победата си на своята треньорка Петя Неделчева-Хранова, която е пета на единично от Игрите в Атина през 2004 година.

"Първият гейм бяхме под напрежение, защото знаехме колко важен е този мач. Трябваше 100 процента да победим. Започнахме леко притеснени, а й не ги познаваме американките толкова добре, не сме играли срещу тях, а само сме ги гледали по турнири и на видео. Вторият гейм Петя ни каза да сме по-спокойни, просто да разиграваме перото, да ги изморим и мисля, че това ни помогна много", каза Стефани Стоева след двубоя, цитирана от БТА.

"А и нашата треньорка Петя Неделчева има рожден ден, това е един много добър подарък за нея. Направихме много добро постижение за нас като двойка. Който и да ни се падне на четвъртфиналите, ние сме готови - онзи ден срещу китайките показахме доста добра игра, можем да го покажем отново. На елиминациите всеки може да победи всеки, там може да стават големи изненади. Тепърва олимпиадата започва за нас, има още какво да постигнем", добави Стефани.

"Имахме добра тактика и добро разузнаване. Просто ние не ги познаваме на корта, защото не сме играли с тях. Гледахме няколко техни мача, анализирахме къде можем да пробием, къда са им по-слабите страни, къде са нашите по-силни страни, а и добрата тактика от нашия треньор - всичко това допринесе за победата ни днес", добави по-голямата ѝ сестра Габриела.

"Постигнахме целта, за която дойдохме и вече оттук нататък каквото и да стане за нас е бонус", обединиха се в мнението си трикратните европейски шампионки.

Жребият за четвъртфиналите на двойки ще се тегли довечера.

В група А на турнира при жените дебютантката на олимпийски игри Калояна Налбантова ще се изправи от 15 часа наше време срещу представителката на домакините Шефей Чи и при успех ще заеме второто място, но няма да продължи напред.

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени