Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панатинайкос пристигна в Пловдив с новото попълнение Тете

Футболистите на гръцкия отбор на летището.
Снимка: БТА

Отборът на Панатинайкос пристигна в Пловдив преди реванша с Ботев от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Малко след 12:00 часа днес „детелините“ кацнаха на Летище „Пловдив“ с чартърен полет от Атина. 

Във вторник вечерта те проведоха последното си занимание в гръцката столица, след което старши треньорът Диего Алонсо определи група от 23-ма футболисти за предстоящия сблъсък с „канарчетата“. 

Сред избраниците на наставника очаквано не попадна голямата звезда на тима Фотис Йоанидис. Защитникът Барт Шенкефелд и халфът Тони Вилхена пък отпаднаха от разширения състав заради стомашни проблеми.

С отбора за Пловдив обаче пътува новото попълнение Тете, който бе привлечен преди седмица от турския Галатасарай и може да запише своя дебют за гръцкия гранд в предстоящия реванш срещу носителя на Купата на България. 

Официалната пресконференция на Диего Алонсо е днес от 18:15 часа, а 45 минути по-късно „детелините“ ще проведат и своето занимание на стадион „Христо Ботев“. 

Двубоят между Ботев и Панатинайкос е утре от 21:00 часа. Гръцкият тим има аванс от 2:1 след първата среща от Олимпийския стадион в Атина.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна