Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Килиан Мбапе купи френски клуб

Килиан Мбапе
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Реал (Мадрид) Килиан Мбапе придоби втородивизионния френски клуб Каен. Компанията Interconnected Ventures, основана от Мбапе, придоби мажоритарните дялове на Каен чрез своята инвестиционна организация Coalition Capital.

PAC Invest, инвестиционната компания на Пиер-Антоан Каптън, остава миноритарен акционер в клуба от Лига 2.

„Тази транзакция бележи значителна стъпка в стратегическото развитие на клуба и засилва естествената му амбиция да остане сред историческите места във френския футбол“, се казва в изявление на клуба.

Каптън добави: „Това е невероятна възможност за Каен да може да разчита на свежи финанси за своето развитие. Неговите ценности, ангажименти и изключителна визия за спорта са уникални активи за този проект.

Благодаря за доверието и съм много щастлив, че мога да споделя този нов цикъл за клуба. Повече от всякога проектът ще оправдае своята история и своите поддръжници“.

Мбапе е бил следен от Каен в продължение на много години, но изпадането на клуба от Лига 1 през 2012 г. сложи край на шансовете на клуба да успее да си осигури подписа на тогавашния ученик и впоследствие той се присъединява към Монако.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна