Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милан купи сърбин за 18 милиона евро

Страxиня Павлович

Италианският футболен гранд Милан представи днес като свое ново попълнение сръбския защитник Страхиня Павлович, който идва от Ред Бул Залцбург (Австрия). Договорът му е до 2028-а година с опция за удължаване с още един сезон. Футболистът ще носи фланелката с номер 31 в Милан.

Трансферът е най-малко 18 милиона евро, колкото е откупната клауза, заложена в договора му с досегашния отбор. Ако това е така, 540 хиляди евро отиват във фонд Солидарност – 450 хиляди за Партизан и 90 хиляди за Телеоптик (Белград). Той пристигна вчера в Милано, като днес беше на базата на тима, а освен това премина и медицински тестове.

23-годишният Павлович дебютира в елитна на сръбския футбол през 2019-а година с екипа на "черно-белите" от Белград, като записва общо 57 мача, печели една купа на страната преди да бъде продаден в Австрия.

Между 2020-а и 2022-а година той игра за Монако, Серкъл Брюж и Базел, преди да се премести в Ред Бул Залцбург, където натрупа 71 мача и 6 гола, печелейки титлата в местното първенство. Освен това той има 38 мача и 4 гола за сръбския национален отбор, като дебютира на 3 септември 2020-а година.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна