Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец напред в Шампионска лига след загуба от Динамо (Минск)

Динамо (Минск) и Лудогорец играха срещата реванш от втория предварителен кръг на Шампионска лига в Унгария

Лудогорец загуби с 0:1 от Динамо (Минск) на реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, но продължава напред, след като спечели с 2:0 в Разград преди седмица (с голове на Бърнард Текпетей и Тодор Неделев).

Следващият съперник на "орлите" ще бъде Карабах. Tимът на Георги Дерменджиев първо ще гостува в Баку на шампиона на Карабах следващата седмица, след което ще е домакин на реванша. 

С елиминирането на Динамо (Минск) Лудогорец си осигури минимум участие в груповата фаза на Лигата на конференциите. За девета поредна година "орлите" ще играят в групи от евротурнирите.

Срещата тази вечер се игра на неутрален терен без публика - на стадион „Вароси стадион“ в Мезьокьовешд (Унгария). Сред титулярите на Лудогорец място намери германският вратар Хендрик Бонман, който записа официален дебют с екипа на Лудогорец. Както вече стана ясно, титулярният страж Серджио Падт остана извън групата поради лични причини.

Бонман получи един гол, но определено има заслуга за продължаването напред в Шампионската лига, след като на няколко пъти се намесваше с решителни спасявания.

В четвъртата минута Рик Джонатан можеше да открие резултата. Бразилското дясно крило на Лудогорец напредна и шутира от малък ъгъл, но вратарят на Динамо Фьодор Лапухов спаси. Скоро след това последва пропуск от чиста позиция на Руан Секо.

В отговор символичните домакини достигнаха до разбъркване пред рамката на Хендрик Бонман в 11-ата минута. Павел Седко стреля опасно, но германският вратар на Лудогорец успя да избие, след което топката се отклони в горната греда.

Последваха по-скучни минути до 37-ата. Тогава Трофим Мелниченко получи технично подаване отдясно, напредна и подаде към своя съиграч Иван Бахар пред вратата на Лудогорец, който без особени проблеми намери мрежата зад Хендрик Бонман - гол за Динамо (Минск).

В началото на второто полувреме Лудогорец изравни гредите. За това помогна и неумелата намеса на вратаря на беларусите Фьодор Лапухов, който не успя да спре както трябва удар в тялото му, след което топката се спря в страничната греда. Последваха още пропуски на "орлите", които започнаха силни след почивката, дело на Бърнард Текпетей и Якуб Пьотровски.
По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна