Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд), Черно море и ЦСКА 1948 с надежда за продължаване в Европа

"Жълто-черните" приемат Панатинайкос.
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Три български отбора - Ботев (Пловдив), Черно море и ЦСКА 1948, ще изиграят тази вечер своите реванши в европейските клубни турнири.

Ботев посреща Панатинайкос в мач от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа. Срещата на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00 часа българско време.

Първият двубой на гръцка земя завърши с минимален успех на ПАО с 2:1. Александър Йеремейеф и Анастасиос Бакасетас от дузпа осигуриха комфортен аванс на домакините до почивката, но след нея чудесна атака на българския тим бе завършена от Ален Корошец в 70-та минута. Това попадение дава всички шансове на възпитаниците на Душан Керкез да мечтаят за отстраняване на нов силен отбор, след като в предишния кръг „канарчетата“ се справиха със словенския Марибор след победа и равенство в двата мача.

Ако успее да се справи с гръцкия гранд, тимът на Керкез вероятно ще се изправи срещу нидерландския колос Аякс в третия квалификационен кръг. Амстердамци имат преднина от един гол срещу Войводина преди реванша в Сърбия. Ако отпадне от Панатинайкос, Ботев отива в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

В третия по сила евротурнир Лига на конференциите са Черно море и ЦСКА 1948.

„Моряците“ посрещат символично израелския Апоел Беер Шева от втория предварителен кръг в Разград. На „Хювефарма Арена“ двата отбора стартират от 0:0 след първия мач в Ловеч.

ЦСКА 1948 пък има преднина от едно попадение срещу черногорския Будучност. Преди реванша в Подгорица, точен за „червените“ на Националния стадион бе Бирсент Карагарен.

Програма за реваншите на българските отбори в ЛЕ и ЛК:

Лига Европа

21:00, Ботев Пд – Панатинайкос

Лига на конференциите

20:30, Черно море – Апоел Беер Шева

22:00, Будучност – ЦСКА 1948. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна