Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милан спечели срещу Реал в дебюта на Ендрик

Ливърпул победи Арсенал във Филаделфия

Милан (в бяло) се наложи с 1:0.
Снимка: БТА

Милан се наложи с 1:0 над Реал (Мадрид) в приятелски мач. Единственото попадение в среща отбеляза Самуел Чуквуезе в 55-ата минута. Двубоят е и част от американското турне на двата отбора, като той се проведе на стадион “Солджър Фийлд” в Чикаго.

За Реал дебют направи Ендрик, като детето чудо на бразилския футбол бе на терена през първото полувреме, а след почивката на негово място се появи Хуан Латаса.

Милан ще играе на 7 август срещу Барселона. Реал също ще изиграе проверка срещу каталунците, което предстои да се случи на 4 август (неделя) от 2:30 часа българско време.

Във Филаделфия Ливърпул пък победи с 2:1 Арсенал в мач от предсезонната подготовка двата състава в САЩ. Египетската звезда на мърсисайдци Мохамед Салах откри резултата в 13-ата минута, а Фабио Карвальо удвои в 34-ата минута. Пет минути преди края на полувремето Кай Хавертц намали изоставането на Арсенал, след като засече в мрежата асистенция на Мартин Йодегор. 

През второто полувреме нови голове не паднаха и Ливърпул записа втори пореден успех, след като преди това спечели с 1:0 срещу Бетис. На 4 август мърсисайдци излизат срещу св Манчестър Юнайтед от 2:30 часа българско време, докато "артилеристите" ще играят три дни по-късно срещу германския шампион Байер (Леверкузен).


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна