Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви бяха спрени от световните номер 1 в бадминтона

Габриела (отзад) и Стефани Стоеви спряха на четвъртфинал.
Снимка: БОК, Йордан Петков

Габриела и Стефани Стоеви отпаднаха на четвъртфиналите в бадминтона на двойки на олимпийските игри в Париж.

Българските сестри отстъпиха на водачките в схемата Кин Чен Чен и Ю Фан Юа от Китай с 15:21, 8:21.

Първите в световната ранглиста азиатки започнаха по-добре двубоя и поведоха със 7:1 точки. Задължителната пауза в средата на гейма дойде при резултат 11:3.След нея трикратните европейски шампионки подобриха играта си и спечелиха четири поредни точки до 8:12, но перо в аут на Габриела сложи край на серията. Чудесен смаш на Стефани по-късно доведе до 12:16. Четирикратните световни шампионки от Китай стигнаха до 20:13 и реализираха третия си геймпойнт.

Втората част започна с четири поредни точки на Кин и Ю. Те стигнаха до 11:4 при почивката. Азиатките продължиха да трупат преднина. При 20:8 китайките стигнаха до 12 точки за класиране на полуфинал и успяха при първата възможност след перо в аут на Габриела.

"Китайките бяха по-добри от нас. Опитаахме се да сменим тактиката, но не успяхме. Разочаровани сме, че не успяхме да покажем нивото си от предишните срещи", заяви Габриела Стоева след срещата пред БНТ.

"Това, което постигнахме тук ни прави щастливи. Нека не казваме още дали ще играем в Лос Анджелис", добави Стефани.

С достигането си до четвъртфиналите Стоеви изравниха най-доброто българско постижението на своята треньорка Петя Неделчева, който достигна до тази фаза на единично на олимпиадата в Атина през 2004 година.

Другата ни представителка в бадминтона Калояна Налбантова остана втора в група с водачката в световната ранглиста и зае 14-ото място в Париж.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна