Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рожденикът Томислав Стипич: ЦСКА е начин на живот

Стипич получава подарък от Александров.
Снимка: БГНЕС

ЦСКА София не е просто футболен клуб, а начин на живот. Това заяви старши треньорът на „червените“ Томислав Стипич на днешната пресконференция преди гостуването на Спартак (Варна) от третия кръг на Първа лига. Днес хърватският специалист празнува 45-ия си рожден ден и преди пресконференцията бе награден лично от техническия директор на „армейците“ Михаил Александров.

„Настроението е много добро. Знаем, че можем да играем много по-добре и работим, за да се развиваме. Балансът между работа и воля е ключът към победата във Варна. Всички играчи са здрави, Джейсън Локило е готов да игра. Най-трудното във футбола са победите. След мача с Хебър усетих, че ЦСКА не е просто футболен клуб, а начин на живот. Това е най-голямата възможна отговорност“, започна наставникът.

Стипич говори за ситуацията около Амос Юга и е уверен, че другата седмица ЦСКА София ще представи ново попълнение. „Амос Юга не е в групата за утрешното гостуване. След лагера се наложи да му бият инжекции и да тренира индивидуално две седмици. Вече тренира с останалите, но е рано да се завърне на терена. Със или без централен нападател, трябва да дадем най-доброто от себе си. Ръководството и аз работим, усилено и може да очаквате ново попълнение следващата седмица“.

А относно визитата на Спартак, воден от Александър Томаш и стартирал с победа и равенство новия шампионат, треньорът на "червените" каза: „Очакваме много по-различна атмосфера, защото ще има публика във Варна. Спартак играе добър футбол, включва всички в мача и очакваме тежък двубой. Матиас Фаетон ще бъде в групата за мача със Спартак, но за мача с Хебър прецених, че му е нужно още развитие, нямам нищо против него. Изненадан съм от това колко бързо футболистите ми свикнаха с моите изисквания, наистина съм много удовлетворен от тях“, завърши Стипич.

ЦСКА София гостува на Спартак във Варна в събота, 3 август, от 19:00 часа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна