Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Генчев: Готови сме за победа в Пловдив

Станислав Генчев
Снимка: БГНЕС

Локомотив (Пловдив) е организиран отбор с непримирим дух под ръководството на Любослав Пенев, но всички в Левски са готови за победа в гостуването от третия кръг на Първа лигаига, заяви старши треньорът на "сините" Станислав Генчев. Левски е първи в класирането с шест точки, а Локомотив е на второто място с две по-малко.

"Гледахме ги в два официални мача. Изключително организиран отбор, което е типично за тези на Любо Пенев. Много добра организация в играта, непримирим дух. Запазиха голяма част от играчите си от миналата година и се познават добре. Неприятен съперник, но сме готови за победа", заяви той на пресконференция преди срещата.

"Хубаво е, че имаме конкуренция в състава и през вторите полувремена резервите дори вдигат нивото. Отборната игра и дисциплината през целия мач са важни за мен. Успехите се постигат по този начин. Локомотив е добър отбор и това ще бъде труден тест за нас, но аз съм сигурен във възможностите на нашите футболисти".

Генчев разкри, че вратарят Матей Маркович ще попадне в групата за мача в Пловдив, но Асен Митков и Фабио Лима отпадат. В състава няма да бъде и привлеченият вчера Кристиан Макун, но има голяма вероятност той да направи дебюта си за "сините" в срещата с Крумовград.

"Физическото му състояние (на Макун) е прилично, тъй като той участва на Копа Америка. Лошото е, че последните две или три седмици не е тренирал и няма игрова практика. От качествата които има и това, което видяхме, ние вярваме, че той ще вдигне класата на отбора. За нас е важно той да заздрави линията на защитата. От неговите мачове видях, че напълно покрива критериите ми за централен защитник", каза Генчев и добави, че Левски е приключил с входящите трансфери, ако няма и изходящи такива.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна