Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Злато за Нидерландия и Хърватия при двойките без кърмчия

Имке Клеверинг и Вероник Меестер поведоха от самото начало на финала.
Снимка: БТА

Гребци от Нидерландия (при жените) и Хърватия (при мъжете) спечелиха олимпийските титли в дисциплината двойка без кърмчия.

При дамите Имке Клеверинг и Вероник Меестер категорично спечелиха златните медали. Нидерландския дует доминира от самото начало до финала и в нито един момент не позволи лидерската позиция да им бъде отнета. Напротив – през всичките 2000 метра те увеличаваха постепенно аванса си и в крайна сметка завършиха с време 6:58.67 минути.

На второто място се нареди съставът на Румъния, който започна като 5-и в подреждането, но малко по малко вдигаха темпото. След атака в последните 300 метра те изпревариха отбора на Австралия и грабнаха сребърния медал с време от 7:02.97 минути. Австралийките, които в началото дори претендираха за върха, в крайна сметка останаха на третото място с 7:03.54. 

Близнаците Мартин и Валент Синкович защитиха олимпийската си титла. Хърватите, които днес празнува 36-ия си рожден ден, се движеха четвърти преди последните 500 метра от дистанцията, но с феноменален финален спринт изпревариха с 0.45 секунди лидерите до този момент Уини-Грифит и Джордж от Великобритания.

На трета позиция финишираха Андрин Гулих и Роман Рьозли от Швейцария с резултат 6:24.76 минути.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна