Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янаки Милев влезе в основната схема в Бон

Янаки Милев
Снимка: БТА

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев се класира за основната схема на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Бон (Германия) от категория 75.

Българинът победи във втория кръг на пресявките номер 6 схемата Даниел Дутра да Силва (Бразилия) със 7:6(1), 4:6, 6:4 за 2:34 часа. 

Милев поведе с пробив за 2:1 в първия сет, а при 5:4 пропусна сетбол на собствен сервис. Бразилецът успя да изравни 5:5, а след това се стигна до тайбрек. В него националът спечели убедително със 7:1 точки.

Във втората част българинът допусна пробив още в първия гейм, но веднага успя да вземе подаването на съперника си за 1:1. Силва проби отново за 5:4 и изравни сетовете след 6:4. Третата част вървеше без пробиви до 5:4 в полза на Милев. Тогава той стигна до брейк и с 6:4 затвори мача в своя полза.

Това е втора поредна победа за национала над този съперник. С успеха той заработи 4 точки за световната ранглиста и 745 евро. По-късно днес ще стане ясно кой ще бъде негов съперник на старта на основната схема.

В турнира на двойки ще участва друг българин Александър Донски, който ще играе в тандем със Звонимир Бабич (Хърватия).


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна