Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са евентуалните съперници на отборите ни в Лигата на конференциите

Жребият на ЦСКА 1948
Снимка: uefa.com

Отборите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 научиха имената на евентуалните си съперници в плейофния кръг за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Носителят на Купата на България Ботев ще срещне победителя от двойката между швейцарския ФК Цюрих или португалския Витория в плейофния кръг за влизане в групите на Лигата на конференциите, ако "канарчетата" успеят да отстранят босненския Зрински в третия предварителен кръг на турнира. Това определи тегленият жребий в Нион. 

В случай, че "канарчетата" елиминират Зрински и продължат към плейофа за влизане в групите на надпреварата, то "жълто-черните" ще гостуват в първия мач в Швейцария или Португалия.

По програмата първата среща трябва да се играе на 22 август, а реваншът е седмица по-късно - на 29 август. 

ЦСКА 1948 пък ще играе срещу израелския Макаби (Петах Тиква) или румънския ЧФР Клуж в плейофите на футболния турнир Лига на конференциите, ако преодолее кипърския Пафос в третия квалификационен кръг. Това отреди тегленият днес жребий в централата на Европейската футболна асоциация (УЕФА) в Нион.

Мачовете с Пафос са на 8 и 15 август, а евентуалните двубои в плейофите са на 22 и 29 август. По предварителна програма ЦСКА 1948 гостува в първата среща.

В Макаби играе българският защитник Пламен Гълъбов, който игра за ЦСКА-София до 2022 и натрупа 65 мача за "червените". Още по-любопитното е, че израелците проведоха домакинството си на португалския Брага в Лига Европа в дома на Левски - стадион "Георги Аспарухов".

ЧФР завърши на трето място в румънското първенство през миналия сезон, но този не започна добре за тима от Клуж. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна