Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симон Байлс е горда от представянето си в Париж

Симон Байлс с четирите си медала от Париж.
Снимка: БТА

Американската звезда в спортната гимнастика Симон Байлс напуска Париж с високо вдигната глава и горда, че е станала трикратна олимпийска състезателка. Тя продължава да доказва на света колко е доминираща в този спортн, но го прави с изключителна грация.

На Игрите във френската столица 27-годишната състезателка взе златни медали отборно, в многобоя и на прескок, както и сребро на финала на земя.

Правейки анализ на представянето си в Париж 11-кратната олимпийска медалистка каза пред агенция Ройтерс, че докато все още обмисля случилото се от последните две седмици, тя се гордее с решимостта си.

"Просто показвам силата си непрекъснато и съм на върха почти всеки път, така че наистина се гордея с това", заяви тя.

Байлс, която беше на 19 години, когато спечели четири златни и един бронзов медал на Игрите в Рио 2016, научи много за себе си през последните осем години, въпреки че не беше сигурна, че някога ще се върне на световната сцена след Олимпиадата в Токио през 2021-а, когато тя се оттегли заради проблеми с психичното си здраве.

Когато я попитаха какво мисли за своята версия от 2024-а, тя отговори: "Много трудолюбива, всеотдайна, силна, красива, умна".

Зад кулисите тя играе ролята на ментор и беше похвалена от съотборничката си Суниса Лий, че повишава самочувствието й.

Байлс се надява да вдъхнови млади гимнастички, спортисти и дори възрастни да придобият увереност и доверие в себе си и да се научат как да се справят в трудни моменти.

"Никога не се предавай, има светлина в края на тунела. Знам, че е трудно и всеки минава през трудни неща, но ти ще се справиш", каза тя.

След като редовно работи с терапевт от Токио насам, Байлс се опитва да остане спокойна по време на състезанията.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени