Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внесени от БСП

Депутатите разглеждат промени в Закона за предучилищното и училищното образование

Снимка: Ани Петрова

Депутатите ще разгледат днес предложение за промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от БСП. Социалистите предлагат учебникът и учебният комплект за всеки предмет да е един.

В днешния пленарен ден ще се обсъждат и промени в Закона за личната помощ, внесени от партия "Възраждане". Промените целят да въведат предоставяне на лична помощ още преди произнасянето от ТЕЛК за увреждането на базата на етапна епикриза от лекуващия лекар.

Предлага се и забрана за вписани в регистъра като педофили да стават лични асистенти.

Народните представители ще разгледат и доклада на временната комисия, която проверява за престъпления Ивелин Михайлов и изграждането на комплекса му "Исторически парк" в село Неофит Рилски.

За ратификация и одобрение се предлагат внесени от правителството международен договор за придобиване на боеприпаси за машини "Страйкър", разход за придобиване на зенитно-ракетни комплекси, изграждане на съвместен Щаб на регионално командване на специални операции с Румъния, както и уреждането на въздушната ни охрана с Република Турция.

Министърът на околната среда и водите в служебното правителство Петър Димитров ще отговаря на актуални въпроси на депутати от ресорната комисия. Повод за блиц контрола е продължителното засушаване и свързаното с този проблем управление на повърхностните водни ресурси предвид намалените водни обеми в речните басейни и язовирите.

Министър Димитров трябва да поясни и подробности за подготовката на ново междуправителствено споразумение за предоставяне на водни количества от реките, извиращи в България, към Гърция и Турция.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна