Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето през идните три дни: Слънчево с градуси до 37, на места ще превали

Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време, с разкъсана средна и висока облачност над северозападните райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Времето ще бъде почти тихо, в Източна България със слаб вятър от изток.

В петък ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над северозападната половина от страната. На места, главно в планините и планинските райони в Западна и Централна България, ще превали и прегърми. Вятърът в западната половина от страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще бъде умерен, в Източна България ще остане от източната четвърт; ще бъде до умерен. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София – около 32°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са между 28° и 30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над масивите в Западна България и главно там на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, по високите части – от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра – около 18°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. В събота над Източна България и планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места, главно в часовете след обяд, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, по Черноморието - умерен от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°.

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна