Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отново срещу австралиец в Монреал

Григор Димитров спечели за 55 минути вчера.
Снимка: https://nationalbankopen.com/

Седмият поставен Григор Димитров ще срещне Алексей Попирин в третия кръг на турнира по тенис за мъже отсериите Мастърс 1000 в Монреал, който е с награден фонд 8.122 милиона щатски долара. Това стана възможно благодарение на победата на 25-годишния австралиец с 6:4, 7:6(4) срещу американеца Бен Шелтън.

Димитров и Попирин, номер 62 в световната ранглиста, са се срещали два пъти през 2021 годинаи са си разменили по една победа, като тази на Попирин е след отказване на Григор на Откритото първенство на Австралия. 

Вчера българинът надигра австралиеца Ринки Хиджиката с 6:1, 6:0. Мачът с Попирин е тази вечер, около полунощ наше време.

Попирин направи единствения пробив в мача срещу Шелтън, като това се случи в деветия гейм на първия сет за 5:4. Той защити брейка на собствен сервис при 40:15 и взе началната част, а втората бе решена с тайбрек. Австралиецът направи първата грешка за 0:2, но Шелтън го последва с две поредни от своя страна и така Попирин спечели мача със 7:4.

Двубоят от втория кръг на турнира в Монреал продължи час и 41 минути.

Водачът в схемата Яник Синер също продължава в следващия кръг, след като италианецът се наложи с 6:2, 6:4 срещу хърватина Борна Чорич. Датчанинът Холгер Руне пък победи Пабло Кареньо-Буста от Испания с 6:1, 6:3.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени