Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Могомед Рамазанов: Благодаря, България!

Магомед Рамазанов стана олимпийски шампион в Париж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Магомед Рамазанов спечели титлата в свободния стил в борбата в категория до 86 килограма след убедителен успех със 7:1 над Хасан Яздани Чарати.

Борецът благодари на България за възможността да защитава цветовете на страната и заяви, че още не може да осъзнае, че е покорил върха.

"Още не мога да осъзная, че съм на върха. В този ден съм на върха. Това беше моят ден. Успях да направя всичко, сякаш е писано да успея. Дадох всичко от себе си", заяви Магомед Рамазанов.

"Подготвяхме се усилено и стигнахме до този резултат, който искахме. Беше сложно, няма какво да се лъжем. Не беше толкова сложно, колкото в главата. Чудех се какво да направя срещу тези класни борци", каза още той.

"Трябваше първо да спечеля схватката със себе си. Мислех за свои неудачи в миналото, бях готов да направя всичко за олимпийската титла, събрах се и спечелих. Беше много трудно, особено последната година. Това беше моя мечта от малък. Баща ми почина преди 3 години и това беше много тежък момент в живота ми", призна родният борец.

"Чувствам се страхотно в националния отбор. Фокусирам се върху това, че се боря. Получих страшно много съобщения. Треньорът ми плачеше на трибуните и той също е много щастлив, негова е заслугата за победата. Искам да кажа на всички българи, че благодаря за тази възможност, довериха ми се, дадоха ми гражданство. Това е борцова страна и аз се чувствам добре. Много се радвам за цялата подкрепа", завърши той.

Чуйте и цялото изказване на Могомед Рамазанов:



По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени