Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски - Крумовград пряко по "Хоризонт"

Първа футболна лига
Снимка: БФС

Отборът на Левски посреща състава на Крумовград на "Георги Аспарухов" в късния съботен мач от българския футболен шампионат. Двубоят между "сините" и гостите от Южна България ще започне с първия съдийски сигнал на Волен Чинков в 21:15 часа.Срещата ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на БНР.
"Сините" записаха три категорични победи от началото на кампанията - 6:1 над Локомотив (София) в "Надежда", 4:0 над Ботев (Враца) на "Герена" и 2:0 над Локомотив (Пловдив) на "Лаута".
Тези вкарани 12 попадения в три мача обещават на привърженици на Левски голеада и срещу тима на Крумовград довечера.
Любопитно е, че довечера "сините" ще излязат в своя нов резервен екип - изцяло в черно, който ще бъде представен пред публиката срещу бившия тим на Станислав Генчев.
Наставникът на Левски сподели вчера, че очаква победа и се зарече да не разочарова трибуните на "Герена", които се очаква да се понапълнят с ентусиазирани запалянковци. Срещата за домакините със сигурност ще пропусне бразилският нападател Фабио Лима, другите са на линия за срещата. Лима пък ще бъде централна фигура на празника "Синя фиеста", който клубът организира от 19:00 часа.
Крумовград започна отлично сезона, побеждавайки Славия на старта на шампионата, но след това футболистите на Атанас Рибарски допуснаха две поражения, които пратиха тима в долната част на временното класиране.

От 19 часа в Стара Загора Берое излиза срещу Локомотив (Пловдив), а главен съдия ще бъде Драгомир Драганов.
Домакините се намират в доста добра форма от старта на сезона. Въпреки многото промени в състава, "заралии" все още нямат загуба. Първо Берое победи Септември (София), след това направи равен с Локомотив (София), а миналия кръг постигна успех над Ботев (Враца). Така тимът има седем точки и към момента заема четвъртата позиция.
Локомотив от своя страна стартира добре сезона, но оттам нататък представянето на тима спада. Първо "смърфовете" победиха Арда, но след това последва равенство с Ботев (Пд), а в миналия кръг загубиха от Левски. Така момчетата на Любо Пенев имат в актива си четири точки и заемат седмата позиция.
Интересното е, че Локомотив привлече двама нови футболисти преди днешната среща. Пловдивчани се подсилиха с Йохан Н'зи и крилото Марсилио Силва. Така новите попълнения в тима на "черно-белите" са общо пет за този трансферен прозорец.
През миналия сезон Локомотив и Берое се срещнаха два пъти. В Пловдив "заралии" се наложиха с 2:1, а в Стара Загора срещата завърши 2:2. Любопитно е, че двата тима играха и контрола преди месец. Тя също не излъчи победител (0:0).

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени