Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското участие на Олимпиадата днес

Ансамбълът на България ще участва във финала в многобоя на турнира по художествена гимнастика в Париж

Общо пет ще са българските участия в предпоследния ден на Олимпийските игри в Париж 2024, като сред тях има и реални надежди за нови медали.

Първа на старт ще застане каякарката Йоана Георгиева, която ще стартира в третия полуфинал на 500 метра. За да продължи към Финал A, Георгиева ще трябва да финишира сред първите две в серията, трето и четвърто място биха я класирали за Финал B, а пето и шесто за Финал C. Трите финала започват съответно в 13:40, 13:50 и 14:00 часа.

В 12:00 часа Биляна Дудова ще продължи участието си в категория до 62 килограма на турнира по борба с репешаж. Нейна съперничка в него ще бъде Орхон Пуревдори от Монголия, а победителката от тази схватка ще се бори за бронзов медал по-късно вечерта срещу Айсулуу Тинибекова от Киргизстан.

Юлияна Янева ще бъде другата българска представителка в залата за борба днес. Тя ще започне в категория до 72 килограма с двубой с Милайми Марин Потриле (Куба), който ще започне след 12:40 часа. Победителката от тази среща ще продължи към четвъртфиналите, които ще започнат в 13:50 часа.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева ще участва във финала, който стартира в 16:00 часа. В квалификацията грациите заеха първото място, а днес ще се надяват да повторят успеха на Диамантения ни ансамбъл (Стефани Кирякова, Симона Дянкова, Мадлена Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова), който преди три години в Токио спечели олимпийската титла.

В 20:10 часа ще започне и финалът във високия скок при мъжете, в който участие ще вземе и Тихомир Иванов. Българинът влезе във финала с последния 12-ти резултат в квалификацията в сряда.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени