Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даряват с торти до живот олимпийски шампион

Филипинският гимнастик Карлос Юло

Филипинският гимнастик Карлос Юло си осигури остатъка от живота си благодарение на спечелените два златни медала на Олимпийските игри в Париж.
Юло е вторият олимпийски шампион от Филипините за 100 години участие в игрите, само след Хидилин Диас, която спечели златото във вдигането на тежести в Токио.
В Париж той стана олимпийски шампион в две дисциплини.
Юло получи тристаен апартамент, чиято стойност се оценява на 414 000 долара.
Юло трябваше да вземе двустаен апартамент след първото злато, но заради второто се сдоби с по-голям. Освен апартамента той получи и къща с паркомясто, чиято стойност се оценява на над 100 000 долара.
Потвърдено е също, че той е получил парични награди от цели 366 000 долара от Асамблеята, държавната комисия по спорта, а също така е получил ваучер за 20 000 долара и iPhone 16, а местна сладкарница ще му осигурява безплатни торти до края на живота му.
Местна верига ресторанти също му предложи безплатна храна до края на живота му, а местната стрийминг услуга Vivamax му даде безплатен доживотен абонамент.
И накрая най-странната награда от всички – безплатни колоноскопия и гастроентерологични прегледи от 45-та му година (в момента е само на 24 години) до края на живота му.
Карлос Юло е и двукратен световен шампион.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени