Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биляна Дудова се прости с надеждата си за медал от Олимпиадата

Биляна Дудова
Снимка: БТА

Биляна Дудова отпадна в първия кръг на репешажите за бронза в категория до 62 килограма за жени от турнира по борба на Олимпадата в Париж.

Тя загуби с 1:3 точки от монголката Пюревдорин Орхон, световна шампионка от 2017 година и номер 1 в Азия за 2018 година, предаде БТА. 

Орхон получи точка за пасивност в края на първата част, но малко повече от минута след почивката българката изравни с точка по същата причина. Малко по-късно Дудова получи удар в главата от съперничката и трябваше намеса на лекаря заради разкървавен нос, но след кратка пауза тя продължи.

Минута преди края монголката успя да мине зад гърба на българката и с това взе нови 2 точки, а медицинските лица отново трябваше да се намесят, за да спрат кръвта от носа на Дудова. До края азиатката удържа и в спор за бронза тази вечер ще се изправи  срещу трикратната световна шампионка и сребърна медалистка от Токио 2020 Айсулу Тинибекова от Киргизстан.

Биляна Дудова вчера загуби на четвъртфиналите вчера от Ирина Коляденко, но в последствие украинката се класира за финала и я изтегли до допълнителните баражи за отличието.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени