Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спрени са влаковете между Ветово и Образцов чифлик заради дерайлирали цистерни

Автор:
Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС, архив

Движението на влакове между гарите Образцов чифлик и Ветово, Русенска област, е преустановено поради инцидент с товарна композиция в този участък. Дерайлирали са четири празни цистерни на частен превозвач

Пострадали няма.

Заместник изпълнителният директор на фирмата-собственик на композицията - групата "Булмаркет", Светослав Първанов каза, че при произшествието има само материални щети - върху вагонната част на състава и по инфраструктурата.

Пътниците се транспортират с автобус.

Композицията с две цистерни от дизел и две от амоняк е дерайлирала между гарите Ветово и Сеново в 17:15 часа, уточни Първанов. 

"Първоначалният анализ показва, че композицията се е движела с допустима за участъка скорост, а локомотивът и цистерните са били в пълна техническа изправност. Причините за възникналото дерайлиране са в процес на изясняване.

В момента цистерните блокират отсечката и ще отнеме време да бъдат вдигнати и отстранени поради спецификата на операцията и участъка.

Ръководството и служителите на компанията оказваме пълно съдействие на Национална компания "Железопътна инфраструктура" за отстраняването на композицията и щетите, и съвместно полагаме усилия това да се случи възможно най-бързо и безпроблемно", каза още Светослав Първанов.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна