Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спипаха близо $88 хил. долара и злато в автобус, пътуващ от Украйна за Турция

Заловените долари
Снимка: Агенция "Митници"

Нов опит за пренасяне на 87 580 недекларирани щатски долара предотвратиха митничарите на ГКПП "Капитан Андреево" при проверка на автобус, пътуващ от Украйна през България за Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

940 000 долара са открити в турски автобус, превозващ украинци

Преди 6 дни на пункта пристигнал автобус с турска регистрация. В превозното средство, управлявано от турски гражданин, пътували 32 пътници. Всички те заявили, че не пренасят пари, които да декларират.

При извършения преглед на една от пътничките – украинска гражданка, в поставен на кръста ластичен колан с пришити към него джобове, са укрити множество банкноти – щатски долари и както и отливка от жълт метал с квадратна форма, увита в черно тиксо.

Установената недекларирана валута е 57 580 щатски долара с левова равностойност 102 696 лева. Според направената експертиза от вещо лице отливката е от 14-каратово злато с тегло 396.70 грама.

В друга пътничка в автобуса, също украинска гражданка, митничарите открили в пътната ѝ чанта недекларирани 30 000 долара с левова равностойност 53 506 лева

По случаите са образувани две досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Хасково.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна