Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Минчев дебютира в Турция с 2 гола

Георги Минчев
Снимка: Umraniyespor

Българският национал Георги Минчев започна ударно периода си в турското първенство и още в първия си мач за Юмраниеспор отбеляза два гола при успеха с 3:0 над Чорум ФК като домакини във втора дивизия. Минчев започна като титуляр и остана на терена 89 минути в първия мач на тима си за новия сезон.

Баръш Икинджийер откри резултата в 28-ата минута за домакините от Истанбул. След почивката обаче роденият в Русе голмайстор беше в стихията си и реализира още два пъти – в 55-ата и в 86-ата минута.

Първото попадение на сметката на българина дойде след атака от дясно на крилото Себио Суку, който проби и центрира. Топката обаче рикошира в бранител на гостите и направи парабола. Минчев реагира светкавично, нанесе изстрел с глава, който изненада вратаря и топката се спря в мрежата. Пет минути преди края на срещата беше оформен и крайният резултат 3:0. Отново Соку проби по дясното крило и центрира високо. На задна греда Минчев се беше пласирал много добре и вкара с глава второто си попадение.

Бившият нападател на Локомотив (Пловдив), Царско село и латвийския ФК Рига пристигна в Турция в първите дни на месеца, след като разтрогна по взаимно съгласие споразумението си с кипърския АЕЛ (Лимасол). Две седмици по-късно той вече е спечелил доверието на треньора Тунджай Шанлъ и започва като титуляр в Юмраниеспор.

Още един българин направи дебют в турското първенство. Крилото Здравко Димитров влезе в 79-ата минута на мача на новия си тим Бодрумспор в Суперлигата, който обаче отстъпи на собствен терен с 0:1 от Газиантеп ФК. През миналата година той носи екипа на Сакаряспор във второто ниво, но направи трансфер в посока елитния тим от курортния град.
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени