Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тържествено посрещнаха Рамазанов във Велико Търново

МАгомед Рамазанов беше приветстван в залата, където се подготви за Париж.
Снимка: БГНЕС

"Пратиха ми видео как в моето родно село Октябърское ме подкрепят на Олимпиадата. След титлата всички, които имат оръжие, стреляха от радост", разказа олимпийският шампион в свободната борба Могамед Рамазанов пред медиите във Велико Търново

Градът посрещна борецът с питка и здравец. Десетки членове на спортните клубове и местни граждани го очакваха в залата, където той се подготви за големия успех.

"Тук всички много ме обичат. През живота си не съм се радвал на такова внимание. Очаквах го, защото България е страна, където обичат борбата", сподели още Рамазанов.

По повод твърдението на руснаците, че медалът е техен, той отговори: "България ми даде възможност да участвам на олимпийските игри, докато в Русия сега ситуацията е такава, че не бих могъл да участвам под техен флаг. Затова смятам, че медалът е общ. Повече време съм прекарал в Русия, но България ми даде възможност да участвам, за което съм много благодарен".

Личният му треньор Мирослав Колев сподели: "Олимпийската титла е най-върховото постижение за един спортист, чувството е много радостно Емоцията е неописуема. Много голяма заслуга за това, което той постигна, има неговия треньор в Русия. Аз му помогнах тук. Премина през много тежки моменти, но продължи да се бори." 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени