Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещини безспир: До края на седмицата температурите ще са до 38°C

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

През следващите дни, до края на седмицата, времето в България ще бъде предимно слънчево, в по-голямата част от страната и сухо, коментира пред БТА дежурният синоптик Анастасия Стойчева, представяйки седмичната прогноза за времето у нас от 15 до 20 август на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще е с източна компонента, слаб, в източните райони - умерен. Над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност и предимно в планините там ще има следобедни краткотрайни валежи.

Температурите, главно в Източна България, слабо ще се понижат, а максималните - ще са предимно между 33 и 38 градуса, по Черноморието - до около 30 градуса.

И за сряда е в сила предупреждението на НИМХ от втора степен - оранжев код, за високи температури в 18 области от България.

В останалата част от страната е в сила предупреждение от първа степен - жълт код, се съобщава в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления.

В началото на следващата седмица се повишава вероятността за краткотрайни валежи на повече места, главно в западната половина от страната, както и за временно понижение на температурите, прогнозира Стойчева.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени