Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар: Чувствам се като български герой

6
Карлос Насар беше понесен на ръце на летището.
Снимка: БГНЕС

"Чувствам се като български герой, като един истински горд българин. За мен е страхотно да мотивирам деца, пък и големи". Това обяви олимпийският шампион и световен рекордьор във вдигането на тежести Карлос Насар при завръщането си на родна земя, където се появи носен на ръце и крещящ: "Българи, юнаци!"

"Благодаря на всички, които ме уважиха тук или ме гледаха по телевизията, заяви той. - За мен това е една голяма опора и ми помага. Желая на българите да бъдат здрави и да преследват мечтите си. Част от магията на олимпиадата беше абсолютно всички емоции да изпитваш, затова е доста объркващо, но като знам, че цял народ стои зад мен, не ми дава право да се откажа. 

Костваше ми доста енергия, доста от силите си дадох за това нещо, доста от време си, от социалния живот, кръв, пот и много усилия, но важното беше крайната цел. Аз бях мотивиран да постигна крайната цел, а именно олимпийски шампион. Аз съм като в детски сън", каза Насар на летище "София", където бе посрещнат с питка с мед и сол от своята майка, сестра си и сина на покойния си треньор Илиян Илиев.

"Като стъпя на подиума и настъпва една еуфория в мен, забравям за публика и всичко и дори не помня какво правя. Наистина нямам спомени от тогава, прекалено много адреналин. Определено не беше лесно, имах доста препятствия в предишните дни, но се радвам, че е изглеждало лесно. От тук-нататък следва световно първенство декември месец. Няма време за почивка, но аз се занимавам с нещо, което обичам и това ме удовлетворява и ми е достатъчно. Усещам промяната, но мисля, че имам още какво да извървя по пътя си, за да стана звездата, която искам", допълни златният медалист на България.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени