Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Юн подписа с Де Лихт и Мазрауи

Матайс де Лихт ще играе с номер 4 в новия си клуб.
Снимка: Manchester United Фейсбук

Манчестър Юнайтед реализира два входящи трансфери в рамките на една вечер, след като привлече защитниците на Байерн Матайс де Лихт и Нусаир Мазрауи. "Червените дяволи" ще платят общо около 60 милиона евро за двамата, като сумата може да нарасне с още 10 млн. при активирането на определени бонуси.

Очаква се Де Лихт и Мазрауи да бъдат на линия за новия си клуб още за откриващия мач от Висшата лига срещу Фулъм в петък. Двамата бранители вече са играли под ръководството на мениджъра Ерик тен Хаг в Аякс. 

"Щом чух, че Манчестър Юнайтед ме иска, усетих вълнение от възможността за ново предизвикателство в клуб с толкова богата история. Ерик тен Хаг оформи ранния период от моята кариера, така че знае как да изкара най-доброто от мен", коментира 24-годишният национал на Нидерландия Де Лихт, който ще играе с четвърти номер.

"Чувството да подпиша с Манчестър Юнайтед е страхотно и нямам търпение да изляза на "Олд Трафорд" с червения екип", коментира мароканският национал Мазрауи, който пък взема фланелката с номер 3.

По този начин Манчестър Юнайтед вече има четири нови попълнения през лятото, след като вече привлече нападателя Джошуа Зиркзее и централния защитник Лени Йоро. Очаква се до края на трансферния прозорец "червените дяволи" да намерят и централен полузащитник. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени