Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тиафо започна успешно в Синсинати

Франсис Тиафо
Снимка: Ройтерс

Американецът Франсис Тиафо победи Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 7:6(6) в мач от първия кръг на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати, щата Охайо.

Тиафо, номер 27 в света и бивш полуфиналист от Откритото първенство по тенис на САЩ, стигна до топ 8 в Атланта и топ 4 във Вашингтон през този сезон, преди да отпадне на старта в Монреал миналата седмица. Той имаше проблеми в началото и в Синсинати след ранен пробив на Давидович Фокина, но взе пет поредни гейма за 6:3 и продължи серията си на старта на втория сет.

Тиафо получи първа възможност да сложи край на двубоя в десетия гейм на втората част, но пропусна три мачбола. Давидович Фокина спечели на собствено подаване за 5:5, но после в тайбрека американецът се наложи и затвори срещата.

Квалификантът Алекс Микелсен също се класира за втория кръг след победа с 6:1, 5:7, 6:2 срещу Талон Грийкспор, благодарение на което 19-годишният американец ще срещне поставения под номер 1 Яник Синер от Италия. 19-годишният Микелсен записа 36 печеливши удара, включително 10 аса.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени