Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висшата лига ще обяснява в реално време решенията на ВАР

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболната Висша лига на Англия се надява да намали разочарованието от системата ВАР с пускането на акаунт в социалните медии, който ще предоставя почти в реално време актуализации и обяснения относно съдийските решения за всеки мач, съобщи Ройтерс.

Отборите гласуваха в подкрепа на запазването на видео асистент съдиите през юни въпреки огромните количества критики относно системата за съдийство през миналия сезон, като Уулвърхемптън дори инициира петиция за премахването ѝ.

"При липса на излъчване на ВАР аудио на живо, тъй като това не е разрешено във футбола, Центърът за излъчване на мачове на Висшата лига ще може да предава в социалните мрежи информация почти на живо от ВАР стаичката по време на мач“, каза лигата в изявление.

В допълнение към публикуването на съдийски решения, акаунтът X, @PLMatchCentre, също ще предоставя информация директно от центъра на ВАР и съдийските експерти с цел осигуряване на прозрачност, каза лигата.

Експерти от PGMOL, съдийският орган на лигата, също ще разясняват правилата на играта и ще предоставят допълнителна информация и актуализации относно процесите на вземане на решения във ВАР, когато е необходимо.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени