Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболна националка ще играе в Румъния

Николета Бойчева
Снимка: Farul Constanța

Капитанката на женския национален отбор по футбол Николета Бойчева подписа договор с шампиона на Румъния Фарул (Констанца). Днес тя беше представена на страницата на клуба от черноморското пристанище и разказа за целите и амбициите си на новото поприще.

Бойчева е на 29 години, от Бургас, и там прави първите си стъпки в спорта. За последно игра за Локомотив (Стара Загора), а също така има опит и в германската Втора Бундеслига с екипа на Магдебург, където прекарва две години и половина. В България е играла също така и за Локомотив (Пловдив), а общо е печелила шампионската титла три пъти - през 2018, 2019 и 2023 година. За националния отбор е записала 37 мача и има 2 отбелязани гола.

Може да играе еднакво успешно и като централен защитник, и като дефанзивен халф. През това лято пред нея имаше още една опция – да се завърне в германската втора лига, откъдето я бяха потърсили два клуба.

Тя обаче избра да подпише в Румъния на първо място заради възможността да опита късмета си с Фарул в женската Шампионска лига. Огромна част от отбора на Фарул са румънски националки, а сред тях е и най-успешната местна футболистка за всички времена Лаура Рус.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени