Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Cisco съкращава 7% от работните места в рамките на мащабен план за преструктуриране

Пред сградата на Cisco в Остин, Тексас, САЩ.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Акциите на американската компания за технологично оборудване "Сиско" (Cisco) поскъпнаха с около 8 на сто преди борсовата активност на технологичния индекс "Насдак" (Nasdaq), предаде ДПА, цитирана от БТА.

Това се случи, след като американският конгломерат в съобщение за приходите си за четвъртото тримесечие обяви и план за преструктуриране, предвиждащ около 7 на сто съкращения на работната си сила в световен мащаб.

Този ход, който се очаква да позволи на компанията да инвестира в ключови възможности за растеж и да повиши ефективността на дейността си, ще струва на компанията около 1 милиард долара.

Очаква се преструктурирането и планираните съкращения на работни места да засегнат около 6000 служители. През февруари компанията обяви 5 на сто съкращаване на работната си сила или над 4000 работни места.

"Сиско" направи съобщението, след като отчете печалба за четвъртото тримесечие над пазарните оценки.

Компанията също така изготви прогноза за първото тримесечие, както и за финансовата 2025 г.

Предложените от "Сиско" разходи се състоят от обезщетения при уволнение и други еднократни обезщетения при прекратяване (на трудово-правни отношения), както и други разходи. Компанията очаква да признае около 700 до 800 милиона долара от тези разходи през първото тримесечие на финансовата 2025 г., като останалата сума се очаква да бъде призната през останалата част от годината.

По отношение на финансовите данни "Сиско" заяви, че предвижда печалба за първото тримесечие от 0,35 до 0,42 долара на акция и коригирана печалба от 0,86 до 0,88 долара на акция.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна