Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет от Ботев (Пд) не оцеляха срещу Зрински в Мостар

В Босна и Херцеговина футболистите на Ботев приключиха участието си в турнира Лига на конференциите

Съставът Ботев (Пловдив) приключи участието си в европейските клубни турнири, след като отпадна от босненския Зрински Мостар с общ резултат 2:3. В първата среща в Пловдив "канарчетата" бяха спечелили с 2:1, но днес бяха победени с 0:2.
Ботев остана още преди края на първото полувреме с десет души заради червен картон на Антоан Конте. Но и преди отстраняването, и след отстраняването на футболиста, отборът от Пловдив беше пасивен, без инициатива в играта и статичен при центриранията от ъглови удари и фаулове. Логично, с такова апатично представяне тимът от България нямаше и как да разчита на кой знае колко положения за гол пред вратата на Марич.
Нардин Мулахусеинович вкара първия гол шест минути преди края на първото полувреме, а Томислав Киш 7 преди края на срещата оформи крайния резултат. За Ботев Пловдив имаше едно чисто голово положение, пропиляно в края на първата част, а накрая беше отменен справедливо гол на Вини Трибуле заради засада.
Зрински Мостар отива в директен двубой за място в груповата фаза на Лигата на Конференциите срещу победителя от двойката Цюрих (Швейцария) - Витория Гимараеш (Португалия).

Първата възможност в мача се откри още 7-ата минута и беше за гостите от Пловдив. Капитанът Ивелин Попов хитро прехвърли зад гърба на защитата към Мартин Секулич, който обаче не се намеси сериозно, а вратарят на Зрински внимаваше и изби в корнер.
Постепенно домакините започнаха да налагат своето надмощие, а Антоан Конте изпусна в 17-ата минута Мулахусеинович, който стреля покрай гредата с глава. В 22-ата минута обаче същият футболист на домакините беше съсечен от вратаря Бернат и съдията от Република Ирландия отсъди дузпа. Вратарят на пловдивчани обаче поправи грешката си и улови топката след изстрела на Франьо Млинар. 

В 39-ата минута по-активната игра на босненския тим даде резултат. Мулахусейнович беше изпуснат от Антоан Конте и след центриране на Керим Мемия от дясно с глава прати топката в мрежата.
Негативите, които правеше Конте за Ботев продължиха след още две минути. Той беше отстранен с директен червен картон от съдията Роб Хeнеси, който получи помощ от колегата си от стаята за видеопомощ (ВАР). Кайтазович сигнализира заради удар на Конте срещу голмайстора на домакините.
В последните минути на първата част Ботев (Пловдив) можеше да стигне до равенство, след като Нвачукву и Акере излязоха сами срещу защитник и вратаря Марич. Топката беше подадена на Акере, който обаче буквално се блъсна във вратаря на домакините и не успя да вкара от чиста позиция.
Домакините започнаха по-активно през втората част, а Млинар разтегна вратаря на Ботев след изпълнение на фаул в 56-ата минута. В 62-ата пък Чуже стреля в аут от добро положение. Домакините не вдигаха темпото, но въпреки това в 71-ата минута от ново статично положение едва не стигнаха до втори гол. Ветеранът Тони Шунич скочи с глава най-високо при пореден корнер, а ударът му мина опасно край страничната греда.
В 83-ата минута домакините стигнаха до втори гол. Чуже проби от ляво, Николай Минков през цялото време отстъпваше. Подаването мина зад гърба му в наказателното поле и никой от защитата на Ботев не реагира на този пас, а резервата Томислав Киш с първото си докосване отклони топката в мрежата на Бернат.
Съвсем накрая в игра за първи минути с екипа на Ботев (Пловдив) се появи новото попълнение Вини Трибуле. И в 1-ата минута на добавеното време той прати топката във вратата на Зрински след пас на Алекса Мараш. Проверката със системата ВАР обаче потвърди, че нападателят е бил в положение на засада.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна