Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров приключи участие на турнира в Синсинати

Григор Димитров
Снимка: БТА

Григор Димитров отпадна от турнира по тенис от сериите "Мастърс" на твърда настилка в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6.79 милиона долара. В среща от втория кръг най-добрият български тенисист допусна обрат срещу Фабиан Марожан и отстъпи след 6:4, 4:6, 3:6.  

В първия сет хасковлията, който е шампион от 2017 година, направи пробив за 3:2, след което не срещна никакви трудности при своя начален удар и поведе в мача, след като взе частта с 6:4. 

Втората част се разви по различен начин. Първо унгарецът спечели подаването на 33-годишния българин за 4:2, но веднага след това Димитров намали изоставането си и дори успя да изравни за 4:4. Намиращият се на 50-то място в световната ранглиста Марожан отново проби за 6:4, с което се върна в двубоя.

Третият сет се развиваше равностойно, но Фабиан Марожан спечели подаването на Григор Димитров за 4:2 и след това българинът нямаше нито една възможност да върне допуснатия пробив. 24-годишният унгарски тенисист приключи срещата при първата си възможност след час и 57 минути.

Българинът има победа и поражение в двата си двубоя срещу този противник.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна