Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цяла плеяда победители на сцената на "Пирин Фолк" Сандански 2024

XXXII-то издание на "Пирин Фолк" Сандански 2024 ще зарадва почитателите на македонската музика с обичани звезди, които ще ни зарадват от сцената на 30, 31 август и 1 септември. 

Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни изпълнители, които имат множество изяви на фестивала и през годините са получавали различни награди. 

"Пирин Фолк" Сандански ще се превърне в истински празник на музиката и македонската песен, а в трите фестивални вечери в Летния театър заедно с участниците в конкурсите, ще се изявят любимите изпълнители Николай Славеев, Нелина, Ана-Мария, Лия, Поли Паскова и Перо Христов от Северна Македония. 


На 30 август (петък) ще се състои VIII-то издание на Детски Пирин Фолк – конкурса за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години. След приключване на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите. Гост-изпълнител ще бъде гласовитата Ана-Мария, която неведнъж се е изявявала на сцената на Фестивала и е била отличавана с награди. Тя е подготвила специална програма, която ще представи на сцената заедно със Злати Петров. За доброто настроение ще се погрижи и гостът от Северна Македония – Перо Христов, който ще представи песни от своя репертоар. 

На 31 август (събота) ще се проведе Конкурсът за изпълнителско изкуство, а в края на вечерта ще бъдат обявени наградените. Сцената ще озари харизматичната Лия, която също има доста участия в престижния форум и е сред носителите на награди на "Пирин Фолк". Тя ще представи песни от новия си фолклорен албум, който бе промотиран съвсем скоро. 

За настроението във втората фестивалната вечер ще допринесе и неповторимата Поли Паскова, която също е получавала различни призове в годините. Тя ще зарадва публиката с изпълнения на любими македонски песни. 

На 1 септември (неделя) ще се състои най-интригуващата част от фестивала - Конкурса за авторска македонска песен. След финала на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите. В последната фестивална вечер на сцената ще се изяви обаятелната Нелина, която е получавала множество отличия на форума. Тя ще изпълни емблематични песни от репертоара си. На сцената ще се изяви и Николай Славеев, който също има богата история, свързана с "Пирин Фолк" и редица награди от фестивала. Той е подготвил специална програма с обичани македонски песни, с които ще развълнува всички посетители в Летния театър на град Сандански и многобройните телевизионни зрители. 

Организатори на фестивала са: Фен Фолк ТВ, Община Сандански, Мюзик Медия Клъстер, а медиен партньор е БНР.

По публикацията работи: Екип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени