Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненски странности: Преградиха тротоар с метална верига!

Тротоар с в центъра на Варна е преграден с метална верига, захваната с катинари за близките пътни знаци. За случая на ул. "Ангел Кънчев" 10 в редакцията на Радио Варна сезираха пешеходци, чиито път ежедневно минава оттам и веригата се явява препятствие за тях. 

"Когато някой им спре пред гаража има си институции - да се обърнат към тях. Това ограждение е противозаконно, тъй като тротоарът е общинска, а не частна собственост", призова друг от анкетираните. 

След поставянето на веригата, преди седмица, практически минувачите са принудени или да я прескочат или да я заобиколят слизайки на пътното платно. 

Пешеходците възприемат преграждането на тротоара като временна намеса, заради предстоящ ремонт на мястото, установи репортерска проверка на Радио Варна. Тротоарът е подстъп към гаражи на живеещи в блока на този адрес, който попада в обхвата на синята зона. Вероятно поставянето на заграждението е провокирано от честото спиране на леки коли пред върху тротоара, за да избегнат таксуване в синята зона или заради липса на паркоместа в района. 

Въпросите, на които община Варна следва да отговори, е какви мерки се предприемат в подобни случаи на самоуправство от страна на хора в градската среда и срещу автомобилистите, паркиращи пред гаражи? 

Възниква и друг въпрос, навярно риторичен, работи ли техническото средство тип "паяк" по подобни сигнали, извън регламента на синята зона?  


По публикацията работи: Мариела Димитрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени