Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сабаленка победи Пегула на финала в Охайо

Арина Сабаленка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Третата поставена Арина Сабаленка ликува с трофея на турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати, щата Охайо, който е от сериите WТА 1000.

Във финала спортистката от Беларус се наложи над шестата в схемата Джесика Пегула от САЩ с 6:3, 7:5 за 76 минути игра. Титлата е шеста на ниво WТА 1000 за нея и първа от триумфа й на Откритото първенство на Австралия през януари.

Сабаленка загуби само 9 точки на свой сервис и реализира 10 аса, за да преодолее съпротивата на Пегула, а освен това стигна до трофея без да загуби сет.

Тя поведе с 4:1 в първия сет и го спечели с 6:3, а във втората част допусна изравняване от 5:3 до 5:5, но успя да стигне до победата в два сета.

Джесика Пегула имаше проблеми със сервиса си и направи пет двойни грешки.

"Този трофей означава много за мен, това е наистина голямо постижение, особено след контузия и страха да не се контузя отново", заяви Арина Сабаленка в интервюто си пред "Скай Спортс" след финалния двубой.

"Моят екип направи всичко възможно, за да се убеди, че се чувствам добре и се гордея със себе си, че успях да се справя с всички емоции", каза още Сабаленка.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени