Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравко Димитров с първи гол в Турция

Здравко Димитров
Снимка: Bodrumspor

Българският футболист Здравко Димитров вкара първия си гол в турската Суперлига, но попадението му беше крайно недостатъчно за нещо повече от загуба във 2-ия кръг. Неговият отбор Бодрумспор поведе с 1:0 при визитата на Еюпспор в Истанбул именно с попадението на българина, но след това домакините вкараха четири гола след почивката и спечелиха с 4:1.

B 30-ата минута Бодрумспор откри резултата, като цялата атака беше инспирирана от 25-годишния софиянец. Той влезе по лявото крило, откъдето атакуваше, центрира опасно, но Педро Бразао не нанесе точен удар. След това атаката продължи и последва центриране от дясно, което беше засечено от Димитров.

До кроя на първата част гостите от Бодрум имаха още една добра възможност, която отново беше отказаан от вратаря Берке Йозер. След почивката обаче домакините отговориха веднага с израввителния гол на белгиеца Джани Бруно, а сенегалецът Маме Тиам направи 2:1 в 55-ата.

Здравко Димитров напусна терена в 76-ата минута, заменен от ганайския атакуващ халф Хакъ Осман. В последните минути домакините вече увеличиха преднината си с голове на Самуел Кайс в 86-ата минута и на Халил Акбунар в добавеното време.

За Бодрумспор това е втора загуба в два мача от влизането им в елита, като без актив и голова разлика 1:5 те са на последното 19-о място. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени