Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нестеров печели в Добрич, Милев отпадна

Пьотр Нестеров
Снимка: bgtennis.bg

Националът на България Пьотр Нестеров се класира за осминафиналите на чалънджъра в Добрич на клей, който е от категория 50.

Участващият с "уайлд кард" победи намиращия се на над 130 места преди него в ранглистата румънец Цезар Крету с 6:0, 7:6(4) за час и половина игра.

В първия сет руснакът с български паспорт беше безапелационен и го спечели на нула само за 25 минути.

В следващата част Крету беше равностоен. Той проби за 4:3 и в десетия гейм сервираше за изравняване на сетовете. Нестеров обаче направи рибрейк на 15. В 12-ата игра той поведе с 40:0 при посрещане, но пропиля общо четири мачбола, за да се стигне до тайбрек.

В него националът ни поведе с 3:0 точки, а размяната на половините дойде при 4:2. Стигна се до 6:2 и Пьотр реализира втората възможност, за да спечели срещата.

Така той заслужи 4 точки за световната ранглиста, където е на 439-ото място през тази седмица.

Следващият съперник на 21-годишният Нестеров ще бъде испанецът Николас Санчес Искердо, който отстрани също днес друг национал за Купа „Дейвис“ – Янаки Милев, след 6:3, 6:4.

По-късно днес започва участието си петият поставен Димитър Кузманов, който ще играе слещу латвиеца Ролебт Стромбахс. Днес ще играе от българите и преминалият през квалификациите Александър Донски, който играе с италианеца Якопо Беретини.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени