Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволнят ли Калин Стоянов, Пеевски го кани за водач на листа в "своя партия"

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви, че ако президентът и другите политици се подиграят с един достоен полицай, какъвто е Калин Стоянов, то лично той ще го покани да е водач на листа в негова бъдеща партия.

"Ако Калин Стоянов фалшиво е обвиняван от тези хора, че е мой човек, казвам следното - ако Мистър Кеш - Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицай, а аз винаги съм седял зад всички достойни полицаи, винаги съм ги подкрепял, защото те пазят живота и здравето на хората и ги охраняват, така че да живеят спокойно, обявявам, ще ако бъде уволнен по най-несправедливия начин заради лъжи и измислици на бандата на кешовете, лично аз ще го поканя да бъде водач на моя листа на моята партия", каза Пеевски.

Бойко Борисов настоя за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов

Той обаче не отговори на въпрос дали говори за ДПС или нова партия, която той би създал.

"Днес попитах Кирил Петков в какво обвинява Калин Стоянов. Вчера Конституцията беше прегазена. Кирил Петков доведе Калин Стоянов. Той е лежал на задната седалка на една кола с него и Петър Петров - като в сандвич. Този министър си върши работата изключително професионално, изборите бяха проведени много добре. Всички международни организации нямат коментари", заяви още председателят на ДПС.

В ПП доволни от призива на ГЕРБ – Стоянов да бъде свален от МВР

По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени