Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едно ПТП, едно тежко ранено дете и едно обяснение. Говори Анелия

Ударената кола на Анелия
Снимка: FB/ "Катастрофите в София"
Чуй новината! Чуй новината:

Преди ден едно 7-годишно момченце, претърпяло тежка катастрофа, бе транспортирано с медицинския хеликоптер от болницата в Плевен до "Пирогов".

Дете в тежко състояние е транспортирано с медицинския хеликоптер от Плевен до София

Зад това съобщени, дошло от Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха, обаче стои една дълга история, която е с две гледни точки.

В неделя, рано сутринта, на пътя София-Варна, край село Български извор става тежка катастрофа, като там челно се удрят две коли.

В едната пътува семейство с две деца – на 6 г. и на 7 г., а в другата – фолкпевицата Анелия, но тя не е шофирала.

При удара колата с децата е напуснала пътното платното и е паднала в крайпътната канавка, докато другата се е ударила в мантинелата.

Веднага след ПТП-то тежко раненото 7-годишното дете е било откарана в болница в Ловеч, но после е транспортирано в УМБАЛ-Плевен, а от вчера е в реанимацията на "Пирогов", на апаратна вентилация.

След катастрофата бащата на пострадалото дете коментира пред медии, че никой от автомобила на певицата не слязъл да провери как са, а и че се страхува случаят да не остане прикрит.

Снощи пък Анелия пусна пост в социалните мрежи, с който уведоми феновете си, че е добре и благодари за загрижеността, днес обаче певицата реши да разясни защо тя и шофьорът ѝ не са отишли да окажат помощ на пострадалите.

"Много ми е болно заради това, което преживях последните дни. Още по-болно ми е, че хората правят циркове с тази случка, която преживяхме аз и моето семейството. В колата беше и моето дете, което преживя пълен ад", сподели тя във видео в социалните мрежи.

"Тъжното е, че бащата на детето, което в момента бере душа в болницата, си позволява да разпространява лъжи и заради това реших да ви споделя истината. Катастрофа имаше – в катастрофата освен те участвахме и ние. И преживяхме абсолютно същия ад, който и те", разказва Анелия.

"Да, не отидохме да помогнем и да съдействаме, защото – ето това е нещото, което вие не знаете – бащата преживяваше някакъв шок. Започна да рита колата ни. Започна да ни заплашва, че ще ни убие. Това бяха неговите думи. Започна да чупи стъклото на автомобила ни. И нещото, което цяла България не знае, е, че бащата даде положителна проба за амфетамин. След което отиде в болницата, за да му вземат втора кръвна проба", казва още певицата.

"Въпреки всичко има само едно важно нещо на този свят и то е да бъдем човеци! Нека всички заедно да обединим сили и да се молим за здравето на малката душичка", призовава Анелия.

А иначе за катастрофата е образувано досъдебно производство, няма задържани към момента.


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени