Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фил Фоудън и Хадиджа Шоу с наградите в Англия

Фил Фоудън с наградата си.
Снимка: БТА

Фил Фоудън и Хадиджа Шоу, които защитават цветовете съответно на мъжкия и женския отбор на Манчестър Сити, бяха големите победители на церемонията по раздаването на наградите на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия.

24-годишният Фоудън, който спомогна на "гражданите" да станат шампиони на Англия за четвърти пореден път с 19-те си гола и осемте си асистенции, бе определен за "Футболист на годината". С 21 гола ямайката Шоу стана голмайстор на женския футболен шампионат на Англия. Това не стигна на тима от Манчестър да изпревари Челси за титлата при дамите, но осигури на Хадиджа приза за "Футболистка на годината".

По-рано тази година Фоудън и Хаджида взеха същите награди и от Асоциацията на пишещите за футбол. Сега те бяха определени за победители и от колегите си в професионалния футбол.

Полузащитникът на Челси Коул Палмър взе приза за "Най-добър млад футболист на годината", докато същото отличие при дамите спечели Грейс Клинтън от Манчестър Юнайтед, която през миналия сезон бе под наем в Тотнъм.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени