Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболният Спартак (Пл) започва срещу латвийци в Северната лига

Спартак (Плевен), в бели екипи, започна на 23 септември.
Снимка: БТА

Четвъртият сезон на Европейската северна баскетболна лига (ENBL) за мъже ще започне на 17 септември, а българският Спартак (Плевен), който ще играе в група А, където са още тимовете на Волунтари (Румъния), Опава (Чехия), Нюкасъл Ийгълс (Великобритания), Донар Грьонинген (Нидерландия), Джики Варшава (Полша), Тарту (Естония), Валмиера (Латвия) и Спишски Ритиери (Словакия), научи програмата си.

Спартак ще стартира с домакинство на латвийския Валмиера на 25 септември и от 19:00 часа. Първото гостуване на плевенчани ще бъде на чешкия Опава на 30 септември от 18:00 часа.

Следва гостуване на Нюкасъл Ийгълс във Великобритания на 22 октомври от 19:30 часа, а на 27 ноември Спартак ще приеме естонския Тарту от 19:00 в Плевен.

На 11 декември Спартак ще гостува на Донар Грьонинген от 19:30 часа в Нидерландия, докато на 8 януари 2025 ще посрещне полския Джики Варшава.

Плевенчани ще бъдат домакини на румънския Волунтари на 28 януари, а след това на 4 февруари им предстои гостуване в Словакия на Спишски Ритиери.

Плейофите в надпреварата ще се проведат между 8 февруари и 21 март. Финалната четворка ще се състои на 8 и 9 април.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени