Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София настоява за отлагане на дербито с Левски

"Армейците" искат да играят мача на Националния стадион.
Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева

Ръководството на ЦСКА София излезе с позиция за срещата с Левски от 8-ия кръг на Първа лига. „Армейците“ настояват мача да бъде отложен, тъй като е насрочен за 14 септември, а по това време на стадион „Васил Левски“ ще има концерт на Андреа Бочели. От ЦСКА София са против срещата да се играе на клубното съоръжение на „сините“.

Ето какво написаха от "червените":

„По повод на медийния интерес, бихме желали да подчертаем категорично, че позицията на ЦСКА относно изиграването на футболната среща с Левски, остава непроменена и последователна.

Предвид невъзможността мачът с Левски, насрочен за уикенда 14-15 септември, да се изиграе на традиционното място – стадион „Васил Левски“, ръководството на ЦСКА настоява срещата да бъде отложена. Целта е една – всички привърженици – и „червени“, и „сини“, да не бъдат лишавани от едно от най-значимите футболни събития у нас .

По този начин ще бъде спазена и Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС, сезон 2024-2025 година, която ясно регламентира, че Вечното дерби се провежда единствено на Националния стадион „Васил Левски“, а именно:

Чл. 29, т. 2 „Срещите от Първа лига и Купа България, между отборите на ПФК „Левски“ и ПФК „ЦСКА-София“ се играят на нац. стадион „Васил Левски“.

Ние сме убедени, че футболът е за хората и не е редно най-големият мач в България да се лишава от най-колоритния си актив – привържениците. При изразяването на позицията ни сме водени изцяло от мисълта, че феновете следва да бъдат поставени първи по важност, а страстта към футбола – максимално съхранена. Вярваме, че именно това ще бъде водещо при решението от страна на Българския футболен съюз“.

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени