Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец приема Петрокуб в борба за групите на Лига Европа

Шампионите тренираха с настроение преди днешния двубой.
Снимка: ПФК Лудогорец

Отборът на Лудогорец е домакин на молдовския Петрокуб в мач от квалификациите за Лига Европа, който ще се играе днес от 21:00 часа в Разград.

След провал в реванша срещу Карабах в Шампионската лига с 2:7, сега "орлите" са с шанс да се преборят за попадане в групите на Лига Европа. Жребият им отреди приемлив съперник. Лудогорец загря подобаващо за тази среща, побеждавайки през уикенда Левски с 1:0 в мач от българското първенство, воден от временния треньор Захари Сираков.

Петрокуб започна от предварителните кръгове на Шампионската лига, след като стана шампион на Молдова миналата година. Отборът от Хинчещ елиминира шампиона на Казахстан в първия квалификационен кръг преди да бъде спрян от кипърския Апоел. След това в Лига Европа Петрокуб елиминира уелския Дъ Ню Сейнтс, за да си осигури този мач с Лудогорец. Но пък през уикенда в първия кръг от новия сезон в Молдова Петрокуб загуби срещу големия местен съперник Шериф Тираспол.

За поредна година Лудогорец ще играе в груповата фаза на евротурнирите. Остана само да се разбере в кой точно турнир. При елиминиране на Петрокуб "орлите" влизат в Лига Европа, където парите са повече от Лигата на конференциите, където ще играят, ако отпаднат от молдовците.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна